Cele mai multe inființari de firme din ultimii 6 ani in primul trimestru. Interes ridicat pentru agricultura și servicii, datorita creșterii consumului
Înregistrările de firme, PFA și alte forme de organizare pentru persoane fizice au trecut de 36.000 în primele trei luni ale anului, maximul ultimilor 6 ani și în urcare cu 12% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Înființarea de firme a fost susținută de evoluția bună a economiei în ultima perioadă, cu un interes în urcare pentru domenii cum ar agricultura și serviciile, alimentate de consum, dar și pentru industria prelucrătoare.
Cel mai recent an în care numărul de înmatriculări la ONRC a fost pentru primele trei luni mai mare a fost 2012, când înființările de PFA au urcat totalul la 43.238.
Creșterea are loc în contextul în care înregistrările au stagnat în primele trei luni ale anului trecut, dar s-au accelerat ulterior și per ansamblul anului 2017 au consemnat un avans de aproape 30%, la 136.700.
"În primele 3 luni ale anului este înregistrată o creștere cu aproximativ 12% a înmatriculărilor față de perioada similară din 2017. Domeniile de activitate care au ajutat la această creștere au fost agricultura și serviciile. Prin urmare, se înregistrează un interes ridicat al antreprenorilor în aceste domenii datorită cerințelor pieței actuale de consum, precum și numărului în creștere de solicitări pentru servicii. Agricultura este domeniul cu cea mai mare creștere în primul trimestru din 2018, respectiv de circa 83%, urmată de zona serviciilor (creștere de aproximativ 16%). În ce privește suspendările, acestea înregistrează o creștere în jur de 43% față de primul trimestru din 2017, creșteri înregistrând în același timp și dizolvarile (aproximativ 63%), precum și radierile (6%)", a declarat, pentru Profit.ro, Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA.
Citește mai mult pe: Profit.ro
Întreprinderile mici și mijlocii pot primi de la stat, începând de astăzi, până la 55.000 euro, bani nerambursabili, pentru a-și vinde produsele și serviciile pe piață, ajutorul financiar acoperind 90% din diferite cheltuieli care vor fi considerate eligibile.